Μοναστηριακός Τουρισμός
Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

Είκοσι τέσσερα (24) χιλ/τρα από το Σιδηρόκαστρο και τριάνταπέντε (35) από τις Σέρρες, πάνω από την κοινότητα Ακριτοχωρίου και στους πρόποδες του όρους Κερκίνη (Μπέλλες) είναι κτισμένο από το 1981 το ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, στα πρότυπα της Αγιορείτικης Αρχιτεκτονικής της Μονής Ξενοφώντος.
Είναι κτισμένο επί του διεθνούς περιπατητικού μονοπατιού E4/6 και έχει πανοραμική θέα στη λίμνη Κερκίνη. Υπάγεται στην Ιερή Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και σήμερα μονάζουν εκεί σαράντα (40) Μοναχές, που ασχολούνται με την αγιογραφία την ιεροραπτική την παραδοσιακή υφαντική και το χρυσοκέντημα. Γιορτάζει στις 29 Αυγούστου.
Η επίσκεψη του πιστού στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου μπορεί άριστα να συνδυασθεί με μετάβασή του στον διεθνώς γνωστό υγροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης καθώς και στην περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους των `Ανω Πορροΐων.
Tηλ: 23230 71189, 71036


Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτη Σιδηροκάστρου
Σ’ ένα λόφο, βορειοδυτικά του Σιδηροκάστρου, είναι κτισμένη η ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης. Ιδρύθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Ιωάννη το έτος 1968, όταν πρωτοήλθε στην Ιερά Μητρόπολη από τη Σάμο. Είναι κοινοβιακή Μονή, στην οποία μονάσουν σήμερα 54 αδελφές που ασχολούνται με πλεκτά, χρυσοκέντημα και αγιογραφία. ενώ έχουν αποκλειστική μέριμνα και φροντίδα τους το Ορφανοτροφείο Θηλέων, το Γηροκομείο και της κατασκηνώσεις της Ι.Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Η Μονή πανηγυρίζει στις 15 Ιουλίου, ημέρα εορτής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης.
Tηλ: 23230 22395

Αγναντεύοντας τη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Μέσα στο καταπράσινο χωριό του Ακριτοχωρίου Σερρών δίπλα από την πανέμορφη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ , βρίσκεται το Ξενοδοχείο Μελίνα , κατασκευασμένο με σύγχρονες προδιαγραφές, με όλες τις ανέσεις για απολαυστικές και αξέχαστες διακοπές. Διαθέτει 12 δωμάτια (1 ΑΜΕΑ)με αίθουσα πρωινου/καφέ και room service.
Επισκεφθείτε μας γιατι...
ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Η περιοχή φημίζεται για τις ποικίλες δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει όπως:
Περιήγηση στη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ,επίσκεψη στην μεγαλόπρεπη I.M. Τιμίου Προδρόμου, κυνήγι στα ορεινά του όρους ''Μπέλες'' και πρόσβαση για ορειβατικες εξορμησεις στα μονοπάτια Ε4 και Ε6.

• Πεζοί ή με ποδήλατο επίσκεψη στο ενυδρείο.
• Βαρκάδα στη Λίμνη Κερκίνη και βόλτα με άλογα σε καταπράσινα μονοπάτια.
• Μικρές και μεγάλες διαδρομές:
Επίσκεψη στο ιστορικό "Ρούπελ" και στα ιαματικά λουτρά της περιοχής.
• Τέλος δοκιμάστε τα τοπικά προϊόντα και απολαύστε γεύσεις από βουβάλι και κυνήγι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του τόπου μας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ MELINA”
AKΡΙΤΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ

Τ.Κ. 62043
ΤΗΛ: 23230 71212
ΦΑΞ: 23230 71213
www.hotelmelina.gr

info@hotelmelina.gr

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ