Εναλλακτικός Τουρισμός

Ο επισκέπτης αξίζει επίσης να δει από κοντά:
Τη Λίμνη Κερκίνη: Βρίσκεται ΒΔ των Σερρών. Απέχει 35 χλμ. από τις Σέρρες και 110 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Ο θαυμάσιος βιότοπος της λίμνης, που προστατεύεται από τη διεθνή σύμβαση Ramsar.
Το όρος Μπέλες:
Εκτείνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το μήκος του είναι 50 χλμ. περίπου. Η υψηλότερη κορυφή του φθάνει τα 2031 μ. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας. Ιδιώτες (ιδιοκτήτες ξενοδοχείων – ιππικών συλλόγων) αναλαμβάνουν την οργάνωση πεζοποριών, ορειβασίας, ιππασίας στο πανέμορφο βουνό.
Τα Άνω Πορόια: Βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές του όρους Μπέλες, πάνω από τη λίμνη Κερκίνη, σε υψόμετρο 395 μ. Το
κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό. Οι ταβέρνες με ντόπια κρέατα αλλά και φρεσκότατα ψάρια είναι μοναδικές. Παραδοσιακά προϊόντα με γνήσια υλικά από την Ποροϊώτικη γη μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει και να προμηθευθεί από τον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ποροΐων.
Την Παλαιά Καστανούσσα: Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του δήμου Κερκίνης, στις υπώρειες του όρους Μπέλες. Ο οικισμός είναι «πνιγμένος» στο πράσινο, πλατάνια, πεύκα, καστανιές κ.ά., ενώ από τις πηγές του Μπέλες κατεβαίνει άφθονο καθαρό νερό.
Το Μανδράκι: Η κάθετη κεντρική οδός, οδηγεί στο λιμανάκι της Κερκίνης, απ’ όπου με την παραδοσιακή πλάβα (βάρκα) ο
επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο παραλίμνιο δάσος, με τις φωλιές των πουλιών. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί το «Οικοπερίπτερο» (Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών Υγροβιότοπου) που παρέχει άμεση ενημέρωση στους επισκέπτες για την Κερκίνη και τη γύρω περιοχή. Βόρεια του χωριού, διέρχεται το Διεθνές Μονοπάτι Ε4/9 και ξεκινάει οργανωμένο μονοπάτι προς το Μπέλες.
Το Μεγαλοχώρι: Το χωριό αποτελεί κύριο σημείο πρόσβασης προς τη λίμνη και τον σπάνιο υγροβιότοπο. Ακολουθώντας το ανάχωμα, ο επισκέπτης αντικρίζει το παραλίμνιο δάσος, τους πληθυσμούς των διαφόρων πουλιών και τα ερείπια από το «χωριό» που στήθηκε για τις ανάγκες του κινηματογραφικού έργου του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το Λιβάδι που δακρύζει». Ο δρόμος επί του αναχώματος οδηγεί στο φράγμα της Κερκίνης στονΛιθότοπο.
Στο νότιο μέρος της λίμνης βρίσκονται επίσης το Λιμνοχώρι, τα Χρυσοχώραφα και ο Λιθότοπος, στο λιμάνι του οποίου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει φρέσκα ψάρια αλλά και να ξεκινήσει την περιήγησή της λίμνης.Αγναντεύοντας τη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Μέσα στο καταπράσινο χωριό του Ακριτοχωρίου Σερρών δίπλα από την πανέμορφη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ , βρίσκεται το Ξενοδοχείο Μελίνα , κατασκευασμένο με σύγχρονες προδιαγραφές, με όλες τις ανέσεις για απολαυστικές και αξέχαστες διακοπές. Διαθέτει 12 δωμάτια (1 ΑΜΕΑ)με αίθουσα πρωινου/καφέ και room service.
Επισκεφθείτε μας γιατι...
ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Η περιοχή φημίζεται για τις ποικίλες δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει όπως:
Περιήγηση στη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ,επίσκεψη στην μεγαλόπρεπη I.M. Τιμίου Προδρόμου, κυνήγι στα ορεινά του όρους ''Μπέλες'' και πρόσβαση για ορειβατικες εξορμησεις στα μονοπάτια Ε4 και Ε6.

• Πεζοί ή με ποδήλατο επίσκεψη στο ενυδρείο.
• Βαρκάδα στη Λίμνη Κερκίνη και βόλτα με άλογα σε καταπράσινα μονοπάτια.
• Μικρές και μεγάλες διαδρομές:
Επίσκεψη στο ιστορικό "Ρούπελ" και στα ιαματικά λουτρά της περιοχής.
• Τέλος δοκιμάστε τα τοπικά προϊόντα και απολαύστε γεύσεις από βουβάλι και κυνήγι στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του τόπου μας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ MELINA”
AKΡΙΤΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ

Τ.Κ. 62043
ΤΗΛ: 23230 71212
ΦΑΞ: 23230 71213
www.hotelmelina.gr

info@hotelmelina.gr

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ